Plavecké soustředění Vsetín 2016

Rovněž v letošní sezóně hodlají plavci z Plaveckého klubu Bohumín udržet vysoký výsledkový standard a proto i letos zahájili sezónu již v polovině srpna nezbytným letním soustředěním. Desítky hodin náročného, ale snad i zábavného tréninku letos v týdnu od 15. do 19. srpna hostila sportoviště v okolí SPŠS Vsetín. Plavecká část přípravy proběhla v tamních městských lázních. Z hlediska tréninkových podmínek, ale i ubytování a stravování se jednalo o dosud nejlépe zvolenou destinaci.

Soustředění absolvovalo 26 plavců rozdělených do 4 výkonnostních skupin za dohledu 6 členů trenérského štábu. Pro nejmladší účastníky byl pobyt koncipován jako letní tábor se sportovním zaměřením. Čím starší a zdatnější svěřenci, tím náročnější program. A jak takový program vypadal? Krátce po probuzení dvacetiminutová rozcvička. Po snídani a dvacetiminutovém přesunu malebným prostředím podél řeky Bečvy hodina a půl plaveckého tréninku. Odpoledne pak v okolí SPŠS 90 až 120 minut kondičního tréninku a sportovních her. Po večeři mladí sportovci zakončili den ještě jednou hodinou rozmanitých sportovních her a nezbytným strečinkem. Díky přízni počasí a úžasnému zápalu všech přítomných byly veškeré tréninkové cíle naplněny a celá výprava si pobyt ve Vsetíně užila.

Na závěr soustředění se k plavcům, občas už trochu tesknícím, připojili jejich rodinní příslušníci. Většina z nich se pak se svými ratolestmi tradičně poměřila v aquatlonovém závodě. Následovalo důstojné rozloučení se s loňskou sezónou a návrat domů, kde už na plavce čeká další porce tréninků a brzy i závodů. Snad bude letošní sezóna alespoň tak úspěšná, jako byl její úplný úvod. 


Zpět

Partneři a sponzoři

děkujeme naším sponzorům