Jarní meziokresní přebory 2017

Na jarních meziokresních přeborech letos reprezentovalo Plavecký klub Bohumín dvacet pět závodníků a nově i čtyři rozhodčí. Většina zúčastněných opouštěla karvinský bazén s pocitem dobře odvedené práce a s mnoha osobními rekordy. Dvanáct nejúspěšnějších pak i s diplomy za umístění mezi nejlepší trojicí závodníků.

Z hlediska zisku pódiových umístění se stala poprvé v kariéře nejúspěšnější členkou výpravy Andrejka Czerná. Desítiletá závodnice vylovila z bazénu v osmi individuálních startech sedm vítězství a jedno druhé místo. Dosažené časy jí dávají solidní šanci zopakovat podobný úspěch v nadcházejících krajských přeborech a rovněž při vrcholu letní části sezóny na Poháru České republiky. Ostatně nejinak je na tom i čtveřice stejně starých kamarádů z tréninkové skupiny mladších žáků. Sam Hübscher získal pět vítězství a dvě druhá místa. Čas 3:06,57 na trati 200 m polohově z něj dokonce činí nejrychlejšího desítiletého plavce této trati v republice. Anička Kohanová v Karviné zvítězila čtyřikrát, třikrát finišovala druhá. Anička je pro změnu nejrychlejší dívkou na Moravě na trati 100 m prsa. Ríša Drobík dosáhl na své první plavecké vítězství v životě na trati 100 m polohově, ke kterému vzápětí přidal druhé zlato na padesátce prsa. Peťa Trucla ovládl stovku prsa a k ní přidal čtyři druhá a jedno třetí místo.

Z tréninkové skupiny starších žáků tradičně vynikal Marcel Grüner. Marcel zvítězil v pěti startech, dvakrát dohmátl druhý. Vedle Marcela sbíral vítězství stejně starý Kuba Křistek. Kuba nenašel přemožitele ve třech startech a přidal další tři medaile. Pro pódiové umístění doplavali i další dva zástupci ročníku 2005 Klárka Nováková a Kamil Rutar. O rok starší Karel Babicz se sice v Karviné utkal i se soupeři ročníku 2003, přesto dokázal doplavat do cíle první ve dvou závodech. Zbývajících šest startů proměnil v dalších pět medailí. Mezi dorostenci třikrát dominoval Kuba Gryc. Alex Míčová finišovala dvakrát bronzová.

Reprezentanti: Babicz Karel, Czerná Andrea, Drobík Richard, Grüner Marcel, Gryc Jakub, Hanuliak Josef, Hübscher Samuel, Jordan Nela, Kalvarová Julie, Klosínská Adéla, Kohanová Anna, Krpcová Zuzana, Křistek Jakub, Matoušek Michal, Míčová Alexandra, Morská Adéla, Nováková Klára, Orlík Lukáš, Pálka David, Pecl Michael, Pěchová Natálie, Plutová Tereza, Rutar Kamil, Srničková Zoe Šarlota, Trucla Petr. 

Fotogalerie

Výsledky


Zpět

Partneři a sponzoři

děkujeme naším sponzorům