Krajské přebory 2017

starší žáci (02-05):

Předzvěstí zimního mistrovství České republiky starších žáků v plavání tradičně bývají podzimní krajské přebory, které letos v pátek 10. a v sobotu 11. listopadu hostila nedaleká Kopřivnice. Plavecký klub Bohumín na nich reprezentovala sedmičlenná výprava v čele s tradičním leadrem Karlem Babiczem.

Karel ani tentokrát nezklamal. V šesti startech si připsal tři tituly krajského přeborníka a dvě druhá místa. Obzvláště kvalitní výkony předvedl především na kraulových distancích na 400 a 1500 metrů, kde jej vylepšené osobní rekordy vynesly zpět do nejlepší desítky třináctiletých plavců v republice. V o rok mladší kategorii chlapců ležela, i vinou zdravotních patálií Kuby Křistka, veškerá zodpovědnost za kvalitní výsledky na bedrech Marcela Grünera. Marcel si v šesti startech vyplaval poloviční počet medailí. Po bronzu na kraulové padesátce, ubojoval stříbro na znakové stovce, aby později přidal ještě bronz na dvojnásobné trati. Totožných výsledků ve znakových disciplínách dosáhla rovněž naše nejlepší starší žákyně Klára Nováková.

Adéla Klosínská, Adelá Morská, Lukáš Orlík a Kamil Rutar sice mezi nejlepší nepronikli, nicméně díky celé řadě zlepšených osobních rekordů mohli odjíždět i oni z města, které je neodmyslitelně spojeno se značkou Tatra, spokojení.

 

mladší žáci (06-08)

Krajské přebory mladšího žactva, na nichž se opět zaskvěl náš aktuálně nejsilnější plavecký ročník 2007, v sobotu 18. listopadu hostil Havířov. Zástupci Bohumínského plavání se prezentovali velice nadějnými výkony s ohledem na blížící se vrchol v podobě zimního Poháru České republiky. Z devítky přihlášených si domů odvezlo medailové umístění osm plavců. 

Tradičně skvěle zaplaval na přeborech Sam Hübscher, jenž vybojoval čtyři tituly krajského přeborníka, dvě druhá místa a spolu se štafetou, jejíž součástí byli Petr Trucla, Ríša Drobík a Michal Matoušek, přidal jedno stříbro a jeden bronz. Velkou fazónu posledních týdnů potvrdila Andrejka Czerná, která se obdobně jako Samuel drží na svých nejsilnějších tratích v nejlepší pětce desetiletých plavkyň v republice. Andrejka ovládla závody na 200 a 400 metrů kraul. V dalších třech představeních dohmátla druhá. Naprosto šokujícím způsobem se v Havířově prezentoval Peťa Trucla. Málo kdy vídaným vylepšením osobního rekordu o osm vteřin na 100 motýlem se nejen stal přeborníkem oblasti, ale zároveň poskočil na 4. místo českých tabulek své věkové kategorie. Titulu ze stovky nezůstal díky vítězství z poloviční trati osamocen, skvělý víkend potvrdil ještě stříbrem na prsové padesátce. Anička Kohanová, aktuálně 6. prsařka českých tabulek, si z nejmladšího města v Česku přivezla po třech stříbrných a třech bronzových umístěních. Jakkoliv čekala trošičku víc, forma přeci jen pomalu stoupá nahoru, takže na Poháru za 14 dní bude rovněž ona patřit mezi největší favoritky na zisk některé z medailí. Aby byl výčet medailistů ročníku 2007 úplný, musíme zmínit ještě bronzový stupínek Ríši Drobíka z prsové stovky. A pochopitelně třetí místo Míši Matouška z padesátky motýlem. U Michala se jednalo o vůbec první stupně vítězů v jeho nadějně se rozjíždějící kariéře. Míša Pecl se sice mezi nejlepší trojici zatím neprobojoval, ale sedmé místo na krátkých prsou je pěkným umístěním.

Spolu s o rok staršími kamarády se na přeborech představily rovněž dvě devítileté naděje. Přeci jen trošičku zkušenější Julie Kalvarová se na startovním můstku objevila čtyřikrát a vždy po doplavání následovala cesta na pódium pro trojici nejúspěšnějších dívek. Třikrát přebírala diplom z druhého nejvyššího stupínku, jednou sestoupila o kousíček níž. Skvělou premiéru na oblastních přeborech zažila Klárka Macurová. Klárka asi překvapila nejen trenéry, když se na nejkratší prsové trati nečekaně musela sklonit pouze před jedinou soupeřkou.

Předvedené výkony všech zúčastněných nás naplňují opatrným optimismem s výhledem na blížící se šampionát, kde budou naši závodníci z celé řady medailí, včetně zlatých, mimo jiné obhajovat i titul ve smíšené štafetě na 4 x 50 metrů polohově. 


Zpět

Partneři a sponzoři

děkujeme naším sponzorům